Star Wars Celebration Europe II – Fredag

Resedagbok: Dag 2 –

Dagen började oväntat bra (som vanligt) med att vi flanerade in tidigt (innan stormen) på Steve Sansweets Rancho Obi-Wans utställningsdel. Som de flesta av oss säkert vet är Steve världens största samlare av Star Wars-prylar som har blivit till en permanentutställning i Kalifornien men som till liten del ambulerar runt på konvent. Vi fick oss ett litet snack med Steve himself som dyker upp i nästkommande pod.

Senare under dagen hölls en Clone wars panel med Pablo Hidalgo och Clone Wars regissör Dave Filoni. De bjöd på många godbitar i form av aldrig förr visade konceptbilder och tillock med en bit Video-storyboard ur ett avsnitt som aldrig blev av. Det utspelades på Kashyykk och vi kunde se Wookies rida på Monkeylizards(!). Vi hade nog förväntat oss klara besked angående det ”extarmaterial” som utlovats. Altså de avsnitt som är klara och var tänkt att bli säsong 6 på TV men som har blivit hängande i limbo efter seriens nedläggning. Tyvärr inga besked på den fronten! Den enda riktiga nyheten var att vi får både säsong 5 på disk och en samlingsbox med alla säsonger, 1 till 5, den 15 oktober.

På kvällskvisten bevistade vi eventet ”Ian McDiarmid: an evening with the emperor”. En fantastiskt rolig tillställning där Warwick Davies (Ewok/Willow) intervjuade Ian om stort och smått. De hade också någon slags improvisationsteater på scen där de (Ian och Warwick, alltså) återuppspelade en sw-scen. Superkul! De båda herrarna bjöd frikostigt på sig och stämningen var på topp. Värsta rockkonserten, nästan!

Förövrigt var det även idag en tryckande hetta. Men vi stod naturligtvis ut. Vi spenderade även en hel del tid på att köpa, eller investera, i ytterligare Star Wars-prylar.

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s