Black Series #01 Luke Skywalker

Anna Vikmanis gästbloggar om Hasbros 6″ Black Series. 

***

 #01 Luke Skywalker

Hej igen! Förra gången öppnade jag min Boba Fett + Han Solo in carbonite, och nu blir det Luke Skywalker som X-Wing pilot.
Luke köpte jag på Toys’R’Us, och jag blev glatt överraskad när jag såg att man började hitta de här 20 cm figurerna i vanliga leksaksaffärer! Hade fått en bild av att de här skulle vara lite mer exklusiva figurer som man fick beställa på nätet. Men se där, jättekul att de är så pass lättåtkomliga. Nu behöver man inte känna att man kommer att missa dom (och nu finns det ingen anledning för mig att inte köpa dem! Hehe). Jag har sett lite olika priser på 20 cm figurerna men de kostar runt 220-299 kr styck.

Innehåll och Förpackning

Innehåll och Förpackning

Med Luke får man med en X-Wing pilothjälm, M-57 blaster och sitt blåa ljussvärd.

 

Dåså, och här har vi vår Luke! Han har kulleder i axlarna, armbågarna, handleden, bröstkorgen/västen, höfterna och fotlederna. Lederna är lite stela när man tar ut den ur förpackningen, men så fort man börjar lirka i de släpper det. Man kan vrida stövlarna 360° runt, men handskarna kan inte det. Och förutom att hans händer har kulleder har de var sin egen led som skiljer sig från varandra. Den handen som är tänkt att hålla i blastern kan bara vicka så att pistolen pekar uppåt eller neråt, man kan alltså inte få handen att peka inåt eller utåt. Medans ljussvärdshanden kan man vicka så att näven pekar innåt eller utåt. Inte världens största grej kanske, men själv gillar jag att posa mina figurer och kände själv att handlederna kunde begränsa det lite. Det är tänkt att de ska hålla i de vapen Luke har fått och inget annat.

Kulleden i bröstkorgen döljs väldigt bra med västen, och bröstinstrumentet har fina detaljer! Men i stora drag skulle hans oranga dräkt kunnat ha fler skuggor/smutsfläckar, just nu känns det väldigt plastigt och helgjutet. Man kan också skymta att det finns en liten krok på hans bälte. Ljussabelns klinga går att plocka bort från handtaget som då går fint att hänga i kroken på bältet. Snyggt!

Välputsade stövlar

Välputsade stövlar

Lukes fötter har ett var sitt hål under sig, förhoppningsvis för ev kommande ståplattor. Man kan vrida själva stöveln 360° och fötternas fotleder är kulledade, vilket blir till stor hjälp när man ska försöka få Luke att stå bra. Både rakt upp och på knäna.

När jag såg att Luke skulle komma ut som X-wing pilot blev jag väldigt glad och förväntansfull. Har själv planer på att skaffa en x-wing pilot dräkt och det är alltid skönt att ha en fysisk referens hemma att titta på. Men jag lär ju spela och pausa mig igenom filmerna också för att få till det så screen accurate som möjligt, hehe!

Dubbelledade i knän

Dubbelledade i knän

Lukes ben är väldigt flexibla. Fast han har de stela gråa remmarna runt benen kan han posera bra. En större nackdel är att dubbellederna i knäna inte har den snyggaste formen när de väl vecklas ut maximalt. Ser ut som om han helt tappat bort knäet! Jättesynd när han ändå är så pass flexibel och man kan få honom att stå bra på knä. Men samtidigt om han skulle ha en utstående del till knä skulle det inte se så bra ut när han står rakt upp, men då döljs knäna av remmen också.

Bakifrån ser alla leder väldigt bra ut, men lite irriterande med koden på ena bak-låret. Och jättesynd att hans orangea dräkt inte har fler målade skuggor eller weathering.

Lukes hjälm är gjuten i samma färg som visiret är i (genomskinlig gul) och sen har man målat på utsidan. Den är rätt mjuk för att man lätt ska kunna sätta på honom hjälmen, och det är rätt smidigt att sätta på honom den. Man får småjustera lite för att få visiret att landa snyggt på näsan kanske.

Tycker att hjälmen har fina detaljer och det ser inte allt för kladdigt ut, men frågan är om det inte ser ut som att hjälmen sitter för högt där bak? Har själv inte kikat så noga på hur hjälmen sitter på Luke och de andra piloterna, men får en känsla av att man får se för mycket av hans nacke. Det lilla hakbandet får man sträcka ut lite för att den ska hamna under Lukes haka, och det skulle kunna finnas en risk för att det slits ut med tiden (skulle inte säga att det är en superstor risk, men mjuk plast hårdnar med tiden och låter man den sitta utsträckt hela tiden finns den risken).

Om ni tycker att blastern ser lite ser ut, är det just pga att den vart paketerad så. Men de som är vana vid plastfigurer med smala/tunna tillbehör vet att man kan böja till de under varmt vatten och sen ha de under kallt vatten för att behålla formen. I vissa fall kan den böjas tillbaka, men då gör man bara om processen med varmare och kallare vatten. :) Lukes blaster är förvillande lik Han Solos, men den är inte exakt likadan. Den här är fantastiskt detaljrik!

Samma sak här, otroligt fina och roliga detaljer på ljussvärdet också. Och som tur är vart den aldrig böjd i förpackningen, fast om det var något av föremålen som hade störst risk att bli det så var det just ljussvärdet!

Sammanfattningsvis då. Om inte ni har märkt av det, känner jag själv att jag sågat den här Luke figuren (jämfört med mitt prisande över Boba Fett i förra inlägget). Men självfallet är det en figur med en fin detaljrikedom. De har till och med lyckats få fram hans ansikte riktigt bra. Det enda jag känner att man skulle kunna lagt ner lite mer energi på är de målade detaljerna på själva overallen. Jämför man med mindre figuren med den större  är det en helt klar förbättring. Den lilla ser ju hur plastig ut som helst. Men när det nu kommer större figurer så finns det ingen anledning att inte måla lite extra skuggor på den. Det finns ju till och med 6” figurer med finare skuggor och weathering på kläderna!

Jämförelse 6" med 3,5"

Jämförelse 6″ med 3,5″

Okey, nästa gång ska jag ta en närmare titt på Sandtroopern! Vi ses då igen :)

***

Läs också Annas tidigare Black Series Recension av – Boba Fett Limited Edition

Annonser

2 reaktioner på ”Black Series #01 Luke Skywalker

  1. Ping: Black Series #03 Sandtrooper | RebellRadion - Svensk Star Wars Podcast

  2. Ping: Black Series R2-D2 och Maul | RebellRadion - Svensk Star Wars Podcast

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s