Escape From Death Star – Palitoy

Dagarna blir kortare och höstmörkret är kompakt utanför fönstret, vad passar då bättre än att plocka fram ett brädspel? Helst ett Star Wars spel från 1977 då. Vi provspelade Palitoys klassiker Escape From Death Star härom kvällen, och här kommer en liten recension.

En av de första Star Wars sakerna på marknaden var Palitoys brädspel Escape From Death Star. Spelet kom ut före jul 1977. Det är ett enkelt brädspel, typiskt för sin tid. Målet är att ta sig diagonalt över brädet från Trashcompactorrummet till Tusenåriga Falken för att sedan fightas med TIE-fighters och komma först till Rebellbasen på Yavin, precis som i filmen! Du förflyttar dina två spelpjäser, en med Luke & Leia och en med Han & Chewie, längs linjerna och mellanlandar på rundlarna. På vägen måste du ta dig till två rum. I The Controlroom hämtar du Death Star Blueprints och så måste du så klart slå ut The Tractor Beam! Spelet har också ett fia med knuff moment och du kan skicka dina motspelare till The Detentionblock där de kan bli sittande ett tag. När du rymt ur fängelset och uppdragen är avklarade kan du ta dig till Falken. Det behövs ingen tärning, istället använder vi en snurra som kan ge dig ett, två eller tre steg att gå. Om du hamnar på en blå rundel så måste du ta ett Force-card, ett chanskort som kan hjäpa eller stjälpa dig.

Det här var ett enkelt spel när det begav sig och det är det så klart fortfarande, men nu tillkommer en rejäl skopa nostalgi vilket så klart höjer upplevelsen rejält. Om du har turen att hitta ett i fint skick så tycker jag absolut att du ska unna dig det här charmiga spelet.

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s