Black Angel återuppstår

Black Angel (1980)

Black Angel (1980)

BBC News har en fin artikel uppe nu om kortfilmen Black Angel av Roger Christian. Black Angel gjordes speciellt som en för-film till Rymdimperiet Slår tillbaka och lär ha visats även i Sverige om vi ska tro BBC. Kortfilmen är en mörk och grym fantasyfilm med mytologiska inslag, (låter awesome!). Christian har precis George Lucas Akira Kurosawa som en av sina förebilder och Black Angel har i sin tur påverkat både Rymdimperiet Slår Tillbaka och klassiker som Excalibur. Kanske någon av er såg Black Angel när det begav sig, för senare har det varit omöjligt. Filmrullarna försvann och bara Christians egen kopia återstod, men den var i så dåligt skick att han inte ville sprida den. Under åren har Black Angel nästan blivit en myt och det är otroligt spännande att höra att den nu återuppstått!
Orginalen hittades till slut i ett arkiv på Universal Studios i USA, och där hade dom hamnat efter att den Engelska studion Rank gått i konkurs en gång i tiden. Hur som helst är filmen nu minutiöst restaurerad och är på väg tillbaka. Det pratas om en release på tjänster så som iTunes och Netflix.

Richard Christian är en av de som skapade looken för Star Wars, han var med och byggde dekor och rekvisita. Exempelvis original ljussabeln! Han säger så här om förväntningarna på Episode VII;

”George Lucas’s genius was that he made a space film that people got, it was gritty and dirty, and also this fantastic mythology he created around the films. I hope with the new film they don’t just go for the ride and forget the mythology.”

Vi håller med fullständigt och ser med spänning fram mot Black Angel releasen! Vore ju coolt om den fick gå som förfilm till Episod VII, eller hur?

Roger Christian i Tunisien för Ep1

Roger Christian i Tunisien för Ep1

Källa: BBCNews.co.uk

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s