Dioramamåndag

I en serie blogginlägg ska vi följa mäster-cosplay och dioramabyggaren Henrik Pileruds Endor-diorama bygge! Vi lovar inget men förhoppningsvis får vi se lite framsteg varje vecka. Målet är ett diorama för Henriks actionfigurer som hör hemma på Endor, en kombination av bunkerns bakdörr och Ewok-byn. Set your glue-gun for stun, here we go!

***

Del 3

Endor (12)

Så, bunkern är monterad och jag har spacklat alla fula skarvar. Ett gott förarbete är avgörande för ett gott slutresultat. Och det tar inte speciellt lång tid att spackla lite.

Endor (13)

Jag hade ju först tänkt att nöja mig med en mindre del av bunkern men har nu istället valt att dubbla ytan för dioramat. (Så det får bo i ett större skåp, vilket gick att lösa med lite ommöblering.) Trots det, inser jag hur mycket markyta som försvinner och det kommer bli lite trångt ändå.

Endor (14)

Har skapat lite sluttningar med lufttorkande lera. Det tar ett par dagar för leran att torka, men den är ändå praktisk att jobba med. Valde att behålla den stora ytan helt slät för att underlätta placeringen av figurer. Det är en kompromiss mellan hur det ser ut i filmen och vad som är praktiskt i ett diorama.

Endor (15)

Mer grundarbete Trälim funkar som grundfärg på träden. Det är ett bra sätt om man vill kunna använda sprayfärg ellar andra produkter som annars fräter på frigoliten. Det gäller även när man bygger saker av skumplast (foam) för övrigt.

Endor (16)

Bunkern väljer jag  däremot att grundmåla med Plasti Dip sprayfärg, en slags gummifärg. Plasti Dip förseglar skumplasten så det går bra att måla på den. Eftersom bunkern har så mycket små detaljer, var det smidigare och snabbare att spraya, och ger sannolikt ett finare och slätare resultat än att pensla med trälim.

Nästa gång blir det till att börja fundera på placering av figurer.

***

Fortsättning följer!

De andra inläggen i serien hittar du HÄR

Kolla även in Henriks Cosplay och byggen på Facebook – Facebook/PilerudsCosplay

pilerudcosplay

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s