Dioramamåndag

I en serie blogginlägg ska vi följa mäster-cosplay och dioramabyggaren Henrik Pileruds Endor-diorama bygge! Vi lovar inget men förhoppningsvis får vi se lite framsteg varje vecka. Målet är ett diorama för Henriks actionfigurer som hör hemma på Endor, en kombination av bunkerns bakdörr och Ewok-byn. Set your glue-gun for stun, here we go!

***

Del 4

Endor (17)

Som ni säkert vet behövs vanligtvis bottenplattor (baser) till figurerna för att de ska stå stadigt. För att slippa det kommer jag att borra hål i marken och sätta i stumpar av aluminiumtråd som hade precis rätt diameter för hålen i fötterna.

Endor (18)

För att kunna sätta i fotpinnarna även i bunkerns golv och tak måste det bytas ut mot masonit. Skumplasten var för mjuk! Jag skar bort taket och skar till en ny stadigare bit. Ett steg bak, två steg fram.

Endor (19)

Masonittaket och golvet är på plats och jag har börjat måla med en lämplig grå nyans. Färgen är vanlig konstakrylfärg. Finns t ex på Clas Ohlson.

Endor (20)

Marken sprayar jag med en slags stenimitationsspray som ger ett lite knottrigt resultat. Det är ett smidigt sätt att imitera en jordig/grusig markyta. Nu tror jag mark och träd är redo för att få lite finare färger, men det får bli nästa gång.

***

Fortsättning följer!

De andra inläggen i serien hittar du HÄR

Kolla även in Henriks Cosplay och byggen på Facebook – Facebook/PilerudsCosplay

pilerudcosplay

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s