Legion of Leia

20140513-205616.jpg

Legion of Leia är en helt ny blogg som sätter fokus på kvinnliga Sci-Fi fans. Det är kul och bra att kvinnor tar för sig och lyfter fram förebilder på det här viset. Det är ju så klart dystert att det behövs särskilt fokus på en grupp fans bara för att de har ett visst kön, men faktum är att Sci-Fi fans inte är världsbäst på jämlikhet. Vi kan bättre. På sikt hoppas jag att den här bloggen ska kunna döpa om sig till League of Extraordiary Sci-Fi Fans eller någon annat helt neutralt, men tills vidare så är det här bara bra.
Första intervjun på bloggen är med underbara Ashley Eckstein. Bra läsning och jag ser fram mot nästa profil.

Länk: Legion of Leia

Annonser

4 reaktioner på ”Legion of Leia

  1. Nödvändigt att göra reklam för en blogg med ett inlägg i? Lite skärpning, tack. Kvalitetsnyheter eller inga nyheter alls.

    • Peter, det är en helt Ny blogg. Så att den inte har en massivt arkiv är möjligen underförstått. Det faktum att den är ny gör den till en utmärkt nyhet och ett trevligt lös-tips. Och det faktum att det är en blogg med en tydlig feministiskt vinkel gör den bara än mer intressant. Dessutom är premiärinlägget en intervju med den kanske största Star Wars profilen och ambassadören vi haft de senaste åren, Ashley Eckstein.

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s