Disney ändrar sig – merch för tjejer på gång

20140606-094523-35123883.jpg

Disney presenterade för några veckor sedan sina nya Star Wars produkter för sina Disneybutiker och möttes snart av frågor.

Vart är Leia? Och varför finns det inget för tjejer? Ett fan, Natalie Wreyford tweetade direkt till @DisneyStore och fick följande lama respons:

”@nataliewreyford Currently, there are no plans for Leia products at Disney Store, Natalie. Have a wonderful day!—

Disney Store (@DisneyStore) May 20, 2014”

Inte precis det bemötande vi hade hoppats på. Vi här på RebellRadion och en stor del av den internationella fangemenskapen har skakat på huvet och gnisslade en hel del när Hasbro inte presenterade Hera och Sabine actionfigurer i första vågen Rebels prylar. Sen kom nästa besvikelse, bara en kvinna förutom Carrie Fisher bland skådespelarna till episod 7 (Gwendoline Christie och Lupita Nyong’o har ju snyggat till balansen något nu). Och sen det här dystra marknadsföringsbeskedet från Disneystores alltså.

MEN Fans har protesterat ihärdigt på Twitter under #WeWantLeia taggen veckan som gått och feministiska bloggar som TheMarySue, ClubJade och Jezebel har bloggat om saken. Återigen visar det sig att det lönar sig att ta ställning. Disney gör en U-sväng och skriver nu:

“We’re excited to be rolling out new products in the coming months, including several items that will feature Princess Leia, one of the most iconic characters in the Star Wars galaxy.”

Att ett företag av Disneys storlek med betydande ställning i underhållningsbranschen lyssnar är uppmuntrande, även om det är märkligt att det sitter så hårt åt.

Källa: Time.com

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s