Rykte – Slave Leia prylar pensioneras

Slave Leia statyett från Gentle Gigant 2010

Slave Leia statyett från Gentle Gigant 2010

/Film skriver idag att ett rykte säger att Lucasfilm inte längre kommer att tillåta licensierade Slave Leiaprodukter. Ryktet grundar sig i ett par Facebookinlägg av serieskaparen J Scott Campbell som kommenterade en utläggning av Carrie Fisher häromdagen. Fisher uppmanade i en intervju häromdagen Daisy Ridley att stå på sig och inte under några omständigheter tillåta Rey att klä sig i guldbikini. J Scott Campbell skrev så här på sin Facebooksida –

”Daisy Ridley won’t have to fight against anything. Disney is already well on it’s way to wiping out the ‘slave’ outfit from any future products period. You will NOT see and future merchandising featuring the slave outfit ever again. Trust me.”

Och han utvecklar sedan –

”I’ve heard it from two sources. We can’t even draw Leia in a sexy pose at Marvel, let alone in that outfit! We also had a 3-D SL (Slave Leia, Red. anm.)  statue killed at a major manufacturer because there will no longer be any SL merchandise.”

Vi förstår att Campbell knorrar eftersom det verkar som det är hans favoritmotiv som i så fall plockas bort. Men det här vore  helt klart i linje med Lucasfilms initiativ att modernisera och presentera Star Wars på ett sätt som inkluderar alla fans. Problemet med hur Leia har avbildats under en längre tid är att hon ofta reduceras till ett objekt och inte den hjälte som hon ju är, en revolutionär, militär ledare.

Argument för eller emot Slave Leia-kostymen har debatterats i åratal och bra argument finns så klart i båda lägren men en sak är säker, det handlar inte om prydhet utan om diversifiering och balans i media . Hur framställs våra förebilder? Hur vill vi att våra döttrar ska se på Star Wars?

Det här är ju i allra högsta grad ett rykte så ta det som ett sådant. Jag tror säkert att Leia kommer att avbildas i sin guldbikini även på officiella produkter i framtiden, men då i väl valda motiv och situationer. Guldbikinin kommer inte att dominera utbudet. Och precis som /Film konstaterar så vore det här ett smart drag på lång sikt. Star Wars är för alla, inte bara för medelålders vita män.

Källa: /Film

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s